16 juni 2009

Stockholm Spine Center utmanövrerade

Absurda skillnader vid upphandling av ryggbehandling.

Landstinget i Stockholm sluter varje år avtal med två olika företag som ska ta hand om rehabiliteringen av rygg- och nackskadepatienter. De behandlas med s.k multidisciplinär behandling....Den ena företaget håller till på norra sidan och har varit Stockholm Spine Center genom åren. På södra sidan är det Nacka Proxima ryggbehandling som haft monopol på verksamheten. Vid senaste upphandlingen trängde sig ett nytt (egentligen gammalt) företag in och brädade Spine center, namnet är Svenska Rygginstitutet som funnits länge i branschen men inte spelat någon större roll i Stockholm.
Det intressanta är de stora skillnader i pris mellan de företag som ska bedriva rehabiliteringen. I norra länet där Svenska Rygginstitutet nu ska ta hand om rehabiliteringen, kommer en vårdplats år 2010 att kosta 21 500 kronor. Nacka Proxima AB, som ska sköta rehabiliteringen i de södra länsdelarna, kommer att få 45 400 kronor per vårdplats. Birgitta Sevefjord (v), oppositionslandstingsråd kallar det för absurd upphandling.
Absurd prisskillnad går nog också bra som kommentar. Men denna typ av så kallad Multimodal behandling, kan ju innehålla i princip vad som helst därför är det väl inte så konstigt med de absurda skillnaderna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

  1. Detta är min personliga uppfattning som skyddas av svensk lag: Stockholm spine center rehab är en bluff. Jag hoppas att landstinget läste min anmälan mot dem och deras placebo behandling. Min tid hos Spine center rehab har lett till enorma problem i mitt liv. Inte nog med att deras metodik är av religös betoning. Dessutom så har deras chefläkare politisk uppfattning om att INGA patienter hos dem har äkta problem.

    SvaraRadera