15 november 2011

Ryggskott I Bra Tips och Råd

Ryggskott i ländryggen, ibland kombinerad med stark ischiassmärta i ben. Ont! Finns det några tips som hjälper? Jo en hel del - och de flesta kan man utföra själv. Jag har själv haft ett 20-tal ryggskott och rett ut de flesta själv. Någon gång med hjälp av kiropraktor. Ryggskott är något som drabbar drabbar 100 tusentals svenskar varje år. För en del kan det vara första gången som man drabbas eller så har man drabbats flera gånger förut.
De flesta personer (95 %) som kommit in i en period av akut ryggskott, "akut lumbago", kommer ur denna situation utan att behöva någon behandling. Ryggskott är vanligast, men s.k nackspärr och akuta bröstsmärtor är också besvärliga tillstånd som invalidiserar och har tuff smärta.
Den akuta ryggsmärtan ger alltid med sig men det blir en fråga om tid om hur länge som den akuta perioden kan tänkas pågå. 4-10 dagar är "normalt" Men en läkningsprocess måste ske och vi kan ej påskynda den nämnvärt. Vad som orsakar den plötsliga ryggsmärtan tvistar de lärde om. Man vet inte vad som händer vid ett akut smärttilsstånd, som t.ex i ländryggen. Vi vet dock att smärtan kommer att ge med sig, utan att vården kan påverka förloppet nämnvärt. Men det finns alltid saker som man kan göra för att lindra läget.
Därför finns ett dokument som jag lagt upp som kan vara till hjälp vid bl.a Ryggskott.
TANKA HEM  TIPSDOKUMENTET ( 4 sidor med bra information - förklaringar - hjälpmedel)
Du måste ha Acrobat Reader installerat
LÄS MER UTFÖRLIGT OM RYGGSKOTT PÅ DENNA NYA LÄNK

Använd gärna kommentarsfältet och berätta om dina erfarenheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar