6 november 2015

Alf Nachemson : "Sjukskrivna och sjukpensionerade dör före 65 års ålder om de inte arbetar"

Alf Nachemson  - som sedan 1980-talet närmast maniskt ägnat sig åt sjukskrivna ryggars situation och förfasat sig över samhällets förluster därefter  påstår att sjukskrivna och sjukpensionerade personer  dör före 65 års ålder just därför de varit sjukskrivna före 55 års ålder.
Om de i stället jobbar lever de längre.
Läkartidningen Nr 20 volym 1 - 13 maj - 2004
Notis: Varför vi anser att ett uttalande i Läkartidningen  som gjorts för 11 år sedan är så viktigt beror på att Nachemsons teser om de sjukdomsfria ryggen (som bara har ont) ställer till ännu mer problem idag än den gjorde 2004. ( Försäkringskassan och rehaben MMR plus "molnet" över ryggarna kommer ifrån myndigheten SBU och praktiseras just idag.
Ämnet diskuteras nu i Facebookgruppen Ryggföreningen
ANSLUT DIG NU - VI TÄNKER FÖRÄNDRA - MEN DÅ BÖR DU VARA MED OCKSÅ

Kontroversiellt sa Bull:
Citat: Nachemson Genom att förtidspensionera många med ”oklara åkommor” (läs ont i ryggen min anm.) före 55 år kommer vi att bespara vårt samhälle från ytterligare snedvridning av ålderspyramiden. Övermortaliteten (överdödligheten) bland dem som blir förtidspensionerade eller arbetslösa före 55 års ålder är enligt ”flera utredningar” närmare 100 procent fram till 65 års ålder, jämfört med dem som fortsätter med ett arbete. (Hoppsan – kanske bäst man börjar jobba --- min anm.)

Professor Nachemson –vetenskapsmannen, menar alltså att dödligheten är närmast 100 % på de som blir förtidspensionerade före 55 års ålder. Vid 65 års ålder har de sjuksrivna dött – alltså för att de varit sjukskrivna --- (inte sjuka) ----  Ehhh är det verkligen sant herr Na....

ULF TORSTENSSON specialist i allmänmedicin
svarar Nachemson. i Läkartidningen.
VI ÄR ALLA DÖDLIGA


Citat: Alf Nachemson föreslår att man ska lösa problemet med överdödlighet i den sjukskrivna gruppen genom att se till att de jobbar – kanske i vården (som läkare?), och varför inte med något lägre lön. Genom denna briljanta lösning ska »de i vissa situationer något sämre fungerande medborgarna, de med ’ont’ eller ’utbrändhet’ ... förbättra sin egen hälsa«

Ulf Torstensson
Specialist i allmänmedicin
"Förtidspensionera dem tidigt så dör de före 65"

Ett annat fräscht förslag  - säger Torstensson – och jag begriper ironin – är att förtidspensionera många med oklara åkommor tidigt, för att därigenom, via överdödlighet i den gruppen, »bespara vårt samhälle från ytterligare snedvridning av ålderspyramiden""
"Ditt resonemang luktar gammalt"
Torstenson
Alf Nachemson – glöm inte att även du är människa
. Som emeritus behöver du inte bli sjukskriven. Men du kan bli sjuk och du kommer att dö som vi andra. Jag hoppas att du innan dess har slutat ironisera över dina »något sämre fungerande « medmänniskor och deras svagheter. Dina resonemang luktar gammalt och jag är glad att det inte är ryggvärk jag själv lider av säger Ulf Torstensson.

Man får en uppfattning att Ulf Torstensson är lyckligt lottad – han har inte ryggont.
Man får andra oroliga frågor också. Stämmer verkligen Nachemsons teser om att sjukpensionerade dör en för tidig död.

Ämnet diskuteras nu i Facebookgruppen Ryggföreningen  - HÄNG MED

Christer Nyberg 2015-11-06

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar